RÓLUNK

BUDAPESTI MICRO CLUB

A BMC csapata 1990-ben egy baráti társaság tagjaiból alakult. A játékosok különböző (MTK, Vasas, REAC) csapatokban futballoztak, de nyaranta ezen a néven indultak el az akkoriban neves utánpótlás tornán, a Hungary Cupon. Beer Iván, jelenlegi tiszteletbeli elnökünk, ezeket a tornákat látva, hivatalos egyesületi hátteret teremtett a gyerekek számára.

Később a csapat immár felnőtt tagjai 1998-ban újraélesztették az egyesületet, amellyel a Budapest Bajnokság különböző osztályaiban azóta is részt vesznek.

A következő nagy mérföldkő az egyesület életében 2012, amikor Beer Iván fia, Gyuri megalapította az egyesület utánpótlás szakosztályát. Azóta évről-évre egyre több gyerek lép pályára az egyesület színeiben. 

Hitvallásunk: a labdarúgás egy eszköz a kezünkben, amelynek segítségével megtanítjuk a gyerekeinket tisztelni egymást és az ellenfelet, küzdeni a céljaik eléréséért, elviselni a kudarcokat.

A BMC nem csak egy sportegyesület, hanem egy “család”, amelyhez a nálunk focizó gyerekek családjai is hozzátartoznak. Fontos, hogy a gyerekek és a szülők is jól érezzék magukat velünk. 

A foci tanulható, de nem minden a tehetség. A sikerhez fontos a sport iránti alázat, a szorgalom és a kitartás! 

Elsődleges célunk a sport megszerettetése, a sport iránti igény kialakítása.